Sauna en Fitness


 
 

 Het Sauna en Fitness gebouw 

 

SAUNA:

In de saunaruimte bevinden zich een Finse sauna (5 persoons) met een temperatuur aan de top van ca. 80º à 85º C., een afzonderlijke 2 persoons Infraroodsauna, 2 warme voetenbaden, een douche en een koud(Kneipp)waterslang. U kunt binnen en buiten op het terras relaxen onder het genot van een drankje en/of een wandeling maken langs vijver en tuin. Een saunagang duurt 2 uur.

Er zijn verschillende mogelijkheden. Zie ook het saunareglement.

- Privégebruik gehele saunaruimte voor 2 uur en 2 personen: € 15,00, elke persoon meer € 6,00*. Er is geen medegebruik door derden.

De Finse sauna 

     Een sterk positieve invloed heeft de sauna op de hartactiviteit en de bloeddruk. Het is een niet belastende hartkringloop training. Een juist saunabad met een aansluitende afkoeling werkt positief op het gehele lichaam: het ontspant, het versterkt de huid en het verhoogt de weerstand tegen infecties. Hart en bloedsomloop worden geactiveerd en het bevordert de stofwisseling. Een saunagang is gezond en een heerlijke compensatie voor de alledaagse strubbelingen. Gun uzelf het genoegen van een regelmatig saunabad in de Starline sauna's op landschapscamping Sparrenhof.

 

 Infra-rood sauna

Infraroodwarmte doet wonderen voor uw hele lichaam. Het heeft een heilzamewerking op spieren en gewrichten en is succesvol bij de behandeling van diverse ziektes en klachten. Een Starline infraroodbad kunt u vergelijken met een totale en zeer intensieve lichaams- massage. In de cabine wordt het (slechts) 40 tot 60º Celsius warm. Het grootste deel van de infraroodstraling zet zich rechtstreeks om in lichaamswarmte. Terwijl u zich ontspant in de infraroodcabine is uw lichaam eigenlijik hard aan het werk. Uw bloedcirculatie versneld en u begint te transpireren om de overtollige warmte kwijt te raken, waardoor u niet alleen vocht verliest maar ook calorieën verbrandt.

 

 

FITNESS:

In de fitnessruimte bevinden zich 4 professionele toestellen; Fitness bike en elliptical (cross) trainer van Vision, een Tunturi T50 loopband met vele programma's en hartslagmeting  en een Marty multi(kracht)toestel.  

-   1 uur gebruik van deze toestellen € 2,50 per persoon (max. 3 personen tegelijk)*

 

INFRAROOD SAUNA  in  COMBINATIE MET FITNESS:

De kortegolf infrarood sauna is erg goed voor reumatische aandoeningen en stijve spieren en gewrichten. Ideaal ook vóór (warming up) of na het fitnessen. De eenknopsbediening is erg gebruiksvriendelijk. De infrarood stopt automatisch na 20 min.

-   1 uur gebruik fitnesstoestellen + infraroodcabine € 5,00 per persoon*-   gebruik alleen infraroodsauna  € 3,50 per persoon.*

   *N.B. Prijzen gelden voor gasten op de camping.  Voor overig gebruik neem contact op met Claudia of Carlo.

 

Wat  heeft u nodig?   Welke actie ondernemen?

* Vooraanmelding op whitebord of bij  Claudia/Carlo ( i.v.m. opwarmen sauna)

* Ongeveer 2 uur voor de complete saunagang.

* Een groot badlaken om op te liggen of te zitten

* Handdoek(en) om af te drogen

* Evt. doucheschuim/shampoo

* Badjas (verplicht buiten de saunaruimte) & badslippers

* Schone sportschoenen voor de fitnesstoestellen.

* Lees de saunaregels en neem deze in acht.